საუტჰემპტომის უნივერსიტეტის სპეციალისტების მიერ ჩატარებული კვლევის თანახმად, ყოველ საღამოს ნახევარი ბოთლი ღვინის მიღება ისევე უწყობს ხელს სიმსივნის განვითარების რისკს, როგორც დღიურად სამი ღერი სიგარეტის მოწევა. კვლევის შესახებ ინფორმაციას The Times-ი ავრცელებს.
კვლევისას გაირკვა, რომ კვირის განმავლობაში ერთი ბოთლი ღვინოს დალევა კაცებში სიმსივნის განვითარების რისკს 1%-ით, ხოლო 1.4%-ით ზრდის, რამდენადაც ალკოჰოლს სარძევე ჯირკვლების სიმსივნის წარმოქმნაზე გავლენის მოხდენა შეუძლია. სპეციალისტების განცხადებით ერთი ბოთლი ღვინო ეკვივალენტურია კაცების შემთხვევაში – კვირაში 5 ღერი სიგარეტის, ქალების შემთხვევაში კი კვირაში 10 ღერი სიგარეტის მოწევის.
ანალიტიკოსთა და მეცნიერთა დარბაზი – ,,დოქტრინა”
გაზიარება: